Vakantie tip: Zijn we er bijna?

Vraagt jouw kind in de auto ook steeds: “Zijn we er bijna? Duurt het nog lang?”
Tja, hoe leg je dat uit zodat ze het niet direct opnieuw vragen.
Alles wat je hiervoor nodig hebt is een strook papier en wat creativiteit.

Ga samen met je kind(eren) aan tafel zitten en knip een strook papier ter breedte van de zijruit van jullie auto en met een hoogte van ongeveer 10 cm.
Op deze strook papier teken je een lijn die de afstand van de autorit symboliseert. Op deze lijn teken je momenten waarop er iets speciaals gebeurt tijdens de autorit. Plak de strip later op de binnenkant van de autoruit  en zodanig dat je kind er naar kan kijken.
Wat je er precies op zet is afhankelijk van de leeftijd en de interesse van je kind. Jij kunt iets bedenken als verrassing en je kind kan aangeven wat het leuk lijkt om te doen. Zo kun je momenten voor een spelletje, liedje, cadeautje, ijsje etc. aangeven. Zorg voor een goede afwisseling.

* Je kunt precieze tijden aangeven en daarbij schrijven wat er dan gaat gebeuren tijdens de autorit
* Je kunt de momenten in tekeningetjes aangeven.

Denk bijvoorbeeld aan: spelletje met mama, spelletje met papa, cadeautje in de vorm van raamstickers, samen een super vakantie gedicht maken, ijsje eten, verrassingsmomentje, woordspelletje, kijk-raad spelletje, uitstappen en stoeien, voorleesmoment etc.

Maak er een feestprogramma van, succes gegarandeerd!
Zo wordt de reis op zich al leuk en is er niet alleen een focus op het einddoel. Ik hoor graag hoe het voor jullie gewerkt heeft.