Kinderfluisteraar

Data op aanvraag (alleen zondagen)Spreekuur voor ouders/opvoeders te Nijkerkerveen ( nabij Amersfoort) via de foto van je kind; kinderen behoeven niet mee te komen!

Kinderfluisteraar Robert de Klerk en oudercoach Marianne Langemeijer houden één keer per maand samen spreekuur voor ouders/opvoeders in de Praktijk voor Kwaliteitsopvoedig te Nijkerkerveen.

Tijdens een individueel consult van een uur krijgt u direct een brede en diepere kijk op uw vraagstuk in de opvoeding. Vanuit de informatie die naar voren komt over de achterliggende oorzaken kunnen er verdere mogelijkheden worden aangeven om de relatie met uw kind te verbeteren en het gedrag van uw kind te veranderen.

Robert de Klerk over het begrip “Kinderfluisteraar”:
“Ik gebruik het woord ‘kinderfluisteraar’ met enige schroom. Het is weliswaar een handig ‘etiket’, omdat de meeste bezoekers van de praktijk wel zo’n beetje weten wat ermee bedoeld wordt. Maar het laatste wat ik wil is een sfeer van zweverigheid, sensatie en bijzonderheid.
Ik doe niet aan valse bescheidenheid over mijn intuïtieve kwaliteiten; ik sta voor mijn werk. Als vader weet ik zelf maar al te goed hoe ingewikkeld de dagelijkse opvoedpraktijk soms is.

Werkterrein
Als kinderfluisteraar – om het woord dan toch maar te gebruiken – stel ik mijn intuïtieve kwaliteiten in dienst van ouders/opvoeders die antwoorden zoeken op vragen over hun kind(eren) en hun gezinsleven. Vragen over het gedrag en de gezondheid van hun kinderen bijvoorbeeld, maar ook vragen over hun eigen functioneren als ouder. Want als ouder sta je soms voor raadsels. Dat komt vooral omdat je zelf nu eenmaal deel uitmaakt van de (gezins)situatie. Iemand die  met je meekijkt kan dan weer nieuwe inzichten – en nieuwe moed – geven.

Mijn persoonlijke ervaring is dat de ‘onderlaag’, het ‘ziele-thema’, de spirituele dimensie dus, in de hulpverlening vaak nauwelijks aan bod komt.
En juist die ‘onderlaag’ is mijn werkterrein.
Ik streef ernaar om ouders inzicht te geven in het hoe en waarom áchter situaties en problemen. Want pas als je weet wat er wezenlijk gebeurt, en wat je rol in het geheel is, kun je aan de slag om de boel te verbeteren.

Oudercoach
Ik voer de gesprekken samen met oudercoach Marianne Langemeijer. Zij is als geen ander in staat om mijn intuïtieve inzichten te vertalen in praktische ideeën waar je in het dagelijks leven ook écht iets aan hebt. Geen standaard pedagogische ‘tips en trucs’ dus, maar aanbevelingen op maat. Ik ben dan ook heel blij met onze samenwerking binnen deze gecombineerde sessies.
Daarnaast kan Marianne nazorg bieden als je de door mij ‘opgediepte’ thema’s graag wil uitwerken. Iets weten over een oorzaak kan al heel helpend zijn, en soms ook afdoende, maar soms is het belangrijk om nog concreet te werken aan thema’s voordat deze daadwerkelijk kunnen veranderen binnen het gezin.

Marianne gebruikt daarbij verschillende werkvormen uit o.a. NLP communicatie en”individuele familieopstellingen” .

Hoe gaat zo’n sessie in zijn werk?
Wij kiezen er bewust voor om alléén met ouders/opvoeders te werken, dus zonder dat hun kinderen erbij zijn. Ouders wordt verzocht één of meerdere foto’s mee te nemen. Deze foto’s zijn voor Robert een belangrijk hulpmiddel om af te kunnen stemmen op de kinderen.
De reden waarom we alleen met de ouders werken is eigenlijk heel simpel: het is vervelend voor kinderen als volwassenen over hen praten terwijl ze zelf in de kamer zijn. Dat klopt gewoon niet. Zeker niet als het gesprek over problemen in de opvoeding gaat.
Daar komt nog bij dat de oorzaak van gedrags-, gezondheids- of gezinsproblemen vaak alléén bij het ‘lastige’ of ‘zieke’ kind wordt gezocht.
Voor alle duidelijkheid: natúúrlijk moet je medisch advies inwinnen als je kind niet gezond is. Robert: “Als ik voel dat het belangrijk is om met je kind naar een dokter of specifieke therapeut te gaan, zal ik je zeker doorverwijzen. Maar in mijn ervaring houden kinderen met ‘lastig’ gedrag of met ‘kwaaltjes’ hun omgeving vaak een spiegel voor. Met andere woorden: als een kind ‘probleemgedrag’ vertoont, of niet lekker in zijn vel zit, dan kán dat betekenen dat het échte probleem op een ander vlak ligt. Bijvoorbeeld: als ik zelf gestresst ben, dan zal mijn zoon zich negen van de tien keer ‘lastig’ gedragen. Als je dan gaat zoeken naar oplossingen om het kind weer ‘normaal’ te laten functioneren, doe je aan symptoombestrijding.”
Ieder gesprek is anders, omdat ook iedere vragensteller anders is.
Robert: “Soms kan ik ‘pats-boem’ tot de kern doordringen, omdat ik heel duidelijk zie en voel waar het om gaat. Soms kom ik langs vreemde omwegen bij het eigenlijke thema uit. En soms kom ik met informatie die we al pratend eerst moeten uitpuzzelen voordat het kwartje valt. Dat gebeurt vooral als ik dingen zie en voel die voor kinderen heel belangrijk zijn, maar waar volwassenen soms onbewust aan voorbij gaan.”
Het liefste werken wij met beide ouders tegelijk. Twee weten vaak meer dan één, bijvoorbeeld als er informatie naar boven komt over iets wat al wat langer geleden gebeurd is. Bovendien hebben de beide ouders een andere rol in het geheel. Het is dus prettig als beide kanten kunnen worden aangesproken.
Ook heeft de ervaring ons geleerd dat het voor een ouder die alléén is gekomen vaak moeilijk is om ’s avonds aan de partner over te brengen wat er allemaal is besproken.
Maar voor alle duidelijkheid: als het niet mogelijk is om samen met de andere ouder te komen, dan ben je natuurlijk ook in je eentje hartelijk welkom.

Praktische informatie
Het gecombineerde spreekuur wordt gehouden in de praktijk voor Kwaliteitsopvoeding,
Wolfsesteeg 8, 3864 MR Nijkerkerveen (nabij Amersfoort).
Let op: huisnummer 8 is vreemd genoeg naast nummer 2!

De kosten per sessie van 1 uur zijn 120,-. Vooraf per factuur te voldoen. De inschrijving is pas definitief na betaling.

Afspraken kunnen voor deze dagen worden gemaakt tussen 11:00 en 16:00 uur.

Wilt u meer informatie over het spreekuur of wilt u een afspraak maken? Dat kan via dit

Voornaam+achternaam moeder (verplicht)

Voornaam+achternaam vader (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats*

Telefoon*

Naam kind*

Geboortedatum kind*

Gewenste datum kinderfluisteraar(zie lijst)
*

Uw email*

Vraag over uw kind