Over mij

Marianne Langemeijer (1956) Voor boek marianne5
Holistisch oudercoach en trainer Opvoedopstellingen voor professionals.
Al 30 jaar echtgenote van Derk,
moeder van twee dochters en oma van
twee kleindochters en een kleinzoon.

Mijn grote drijfveer is om ouders het plezier van moeiteloos opvoeden te  laten ervaren zodat zij en de kinderen hun authenticiteit kunnen leven.
Ik gun ieder ouder het plezier zoals ik dat zelf heb ervaren met mijn kinderen en nu weer bij mijn kleinkinderen. Bij iedere leeftijd dacht ik weer hetzelfde: “dit is echt leuk” en dat doe ik nog steeds……..

Ik heb een enorm respect voor de grote betrokkenheid van ouders op hun kinderen en de moeite die zij doen om hun kinderen gelukkig te zien.
Veel ouders nemen zich daarbij voor om datgene wat hen is overkomen, zij niet te willen doorgeven aan hun kinderen. En dat kan!
Toen ik in aanraking kwam met familieopstellingen begreep ik precies hoe dat zou kunnen.

Inmiddels heb ik honderden, individuele, opstellingen met ouders gedaan en uit de feedback blijkt dat er grote veranderingen mogelijk zijn; Ouders voelen zich anders, bevrijd van een emotionele last. Zij kunnen daardoor beter Aanwezig zijn bij hun kinderen en voelen zich niet meer ‘getriggerd’ door bepaald gedrag. Kinderen voelen zich bevrijd en hoeven geen negatief gedrag meer te vertonen.

Wat ik zo fantastisch vind is dat kindertherapeuten mij gingen bellen om te vragen of ik hen kon uitleggen wat er gebeurt was; zij zagen ook de resultaten.
Dit heeft er toe geleid dat ik de methodiek heb beschreven in een boek: Individuele opvoedopstellingen met ouders.  (inmiddels is er een heruitgave december 2013 via Scrivo Media)
Ik  training nu kindertherapeuten, speltherapeuten. orthopedagogen, psychologen, hypnotherapeuten, geef lezingen en in-company workshops voor diverse doelgroepen.

Vanuit mijn jarenlange ervaring bij de Stichting Nieuwetijdskinderen ( ik ben een van de medeoprichters vanaf 1998) ben ik begaan met het vraagstuk spiritualiteit bij kinderen. En onder spiritualiteit versta ik dan: volledig jezelf Zijn. Je talenten inzetten waarvoor ze in dit aardse leven bedoelt zijn.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring als moeder kan ik mijn hele specifieke kennis en ervaring met je delen over het intuïtieve en gevoelige kind. Kinderen die volop vanuit hun spirituele wijsheid in het leven staan.

De methodiek van de individuele opvoedopstelling ervaar ik als een hele fijne manier van werken, een veilige prive setting voor de ouder. Het beeld dat in de opstelling verschijnt zegt meer dan duizend woorden.  De opstellingen gaat niet verder dan de ouder zelf aangeeft en aankan in het hier en nu.
Oplossingen tonen zich als vanzelf; krachtig en vaak ook ontroerend.
En zo mooi: kinderen hoeven zelf niet mee te komen maar ervaren wel het resultaat.

Mijn achtergrond
* (individuele) Familieopsteller sinds 1994
* Trainer Individuele Familieopstellingen met ouders
* NLP Master -NLP Tainer: communicatie tussen ouder en kind
*  NLP counselor
*  Docente handvaardigheid
*  Mede oprichter en bestuurslid van de Stichting Nieuwetijdskinderen (1997).

Schrijfster:

Auteur van het boek: Individuele opvoedopstellingen met ouders (2013)

   

Auteur van het boek: NLP voor ouders ( 2016)