Moeiteloos opvoeden

Oudercoaching voorbij tips en trucs, naar een ontspannen manier van opvoeden.

Binnen 1 sessie naar de kern van je vraagstuk voor een blijvende oplossing. Ontspannen opvoeden is mogelijk!

In mijn praktijk komen de bewuste ouders die voorbij tips en trucs naar een fundamentele oplossing willen kijken!

Als een opvoedvraagstuk ondanks alle praktische acties, de beste wil van de wereld en alle ouderlijke liefde, blijft voortbestaan, dan kan het zijn dat er iets speelt in de onderliggende dynamiek in het gezin.

Het is mijn specialiteit om juist op deze onderlaag met jou als ouder te werken, en via jou met en voor je kind.
Kinderen komen dus niet mee naar het consult.

Als gebondenheid een verbondenheid wordt tussen ouder en kind dan kom je als opvoeder pas echt steunend achter je kind te staan. Opvoeden wordt moeiteloos. 

consequent naar congruent

De eerste stap die we nemen is om te kijken wat er  in de onderliggende dynamiek speelt in het opvoedvraagstuk, de relatie tussen jou en je kind.

We doen dit via een ‘opvoedopstelling’. (zie ook mijn boek voor uitgebreide achtergrond informatie, hoewel voor kindertherapeuten geschreven ook goed leesbaar voor ouders).

Via jou als ouder kijken we naar wat er voor jou en voor je kind op een diepere laag speelt. Zo weten we wat jij nodig hebt en wat je kind nodig heeft.

Met behulp van vloertegels, in verschillend kleuren en maten, leg jij al je gezinsleden neer op de grond en je neemt je eigen plaats in; zo sta je letterlijk in de dynamiek van je gezin. Je voelt precies hoe de verhoudingen zijn, naar je kind(eren), naar je man en wat daarin speelt t.a.v. de opvoedvraag.
Hoe je dit neerlegt zegt meer over een dieper innerlijk beeld dan je met je denken zou kunnen bedenken. Het is een andere waarheid die je ook leeft in je gezin. Dit innerlijk beeld spreekt meer dan duizend woorden. Je herkent het en de puzzelstukjes vallen op zijn plaats; je begrijpt nu waar je zoektocht eigenlijk mee te maken heeft. Bijvoorbeeld, wat maakt jou of je kind nu zo boos, of waarom is het zo moeilijk om grenzen aan te houden.

Als we dan weten hoe het precies in elkaar steekt kunnen we ook stappen nemen richting de oplossing.
Deze oplossingen zijn fundamenteel en blijvend.
De  veranderingen die ontstaan hebben een ‘domino effect’ op het gedrag van je kind.
En voor jou: opvoeden wordt ontspannen!

De relatie tussen ouder en kind krijgt vruchtbare grond waarop met alle kennis verder gebouwd kan worden en dan ook stand houdt.

Het is gebleken dat via deze methodiek duidelijk wordt of grote gebeurtenissen die in jouw familiegeschiedenis hebben plaatsgevonden nog steeds belastend zijn voor jou en/of voor je kinderen.
Iedere ouder heeft een eigen familie geschiedenis en zal dus een ander,  persoonlijk beeld laten zien vanuit de eigen perceptie.

2. NLP (neuro linguïstisch Programmeren): Communiceren is vakmanschap.

Als er vruchtbare aarde is gekomen in de relatie ouder – kind door middel van een individuele opvoedopstelling, kan het aan de orde zijn om naar communicatie patronen te kijken.

Leer in een paar privé sessies om uitstekend te communiceren met je kind.
Je gaat met je partner thuis  aan de slag aan de hand van praktische opdrachten en ziet direct het resultaat  in jullie eigen situatie binnen je gezin.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.
Werkt het niet wat je tot nu toe hebt gedaan, leer nu iets anders dat werkt.

3. Diepte reading door ‘kinderfluisteraar’; “Wat gaat er om in dat koppie van je kind”.

Mijn collega Robert de Klerk kan als geen ander een diepte reading geven over de redenen van het gedrag van je kind.
In het dagelijks leven is Robert docent Nederlands en Engels. Hij is 1 keer per maand op een zondag aanwezig in de praktijk. Wij doen dan samen de duo-sessies.

Lees meer

Resultaat van de coaching:

  • Je boodschap komt over.
  • Als je ‘nee’ zegt is dat een ‘nee’, een ‘ja’ is dan een ‘ja’.
  • Je geeft grenzen aan zonder boos te hoeven worden.
  • Je kunt je gezinsnormen en waarden toepassen.
  • Er is harmonie.
  • Je kind voelt zich begrepen en is ontspannen.
  • Jij voelt je ontspannen, opvoeden wordt plezierig en moeiteloos!
  • Je hebt inzicht in de persoonlijkheidsstructuur van je kind en dat wat het in dit leven als talent komt brengen. ( optie reading en/of horoscoop gesprek)

 

 

Marianne en een kleindochter