Optimale communicatie in het gezin

NLP voor Ouders: optimale communicatie binnen het gezin is de basis voor gedragsveranderingen.

 

 “Iedere ouder zou moeten weten hoe je o.a. via je  taalgebruik al kunt aansluiten op de wereld van je kind.

Heb jij een KIJK, LUISTER of DOE kind?

Via mijn boek NLP voor Ouders wil ik graag alle opvoeders dit mooie communicatie gereedschap in handen geven”.  aldus auteur Marianne Langemeijer.

 

Op 25 juni 2016 verscheen NLP voor Ouders. Het praktische boek gaat over communicatie binnen het gezin met behulp van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).

Hoe zorg je ervoor dat jouw kind jouw goedbedoelde boodschap ook op de juiste manier begrijpt? NLP gaat over de vorm van je boodschap en niet over de inhoud. De NLP communicatietechnieken bieden opvoeders de mogelijkheid om vorm te geven aan eigen wensen, waarden en normen binnen het gezin. Het creëren van een sterke band, waar waardevrije communicatie een krachtige bijdrage aan kan leveren, ondersteund kinderen hun authenticiteit te leven. Kinderen kunnen zo met zelfvertrouwen en ruimte voor al hun talenten ontwikkelen.

Het boek beschrijft verschillende ‘NLP tools’ die specifiek gebruikt kunnen worden voor de ouder-kind- communicatie. Op basis van haar jarenlange praktijkervaring geeft Marianne in haar boek vele praktische voorbeelden en oefeningen die direct toegepast kunnen worden in het gezin. Ouders of opvoeders lezen de theorie, voeren oefeningen uit en passen deze daarna toe in het gezin om direct resultaat te ervaren.

Het doel is dat met behulp van de communicatie technieken wederzijds begrip groeit, en het opvoeden weer wat meer vanzelf gaat. Uiteindelijk is NLP een ‘Way of Life”. Je krijgt een warm en gelijkwaardig contact met je kind. Alle gezinsleden krijgen ruimte om de eigen talenten te leven.

“Het heeft me altijd verbaasd dat de maatschappij zich voornamelijk bezig houdt met het organiseren en professionaliseren van de hulpverlening rondom het gezin’, stelt Marianne. Daarnaast doen we veel aan persoonlijke ontwikkeling en volgen we trainingen en cursussen om vaardigheden te verbeteren in het bedrijfsleven en andere sectoren. Maar waarom niet voor ons, misschien wel belangrijkste vakgebied, het ouderschap? Ouderschap is ten slotte vakmanschap.”

Het boek: NLP voor Ouders is hier via Bol te bestellen