Kind en familielot

Niet meer via Bol.com – mogelijk via Uitgeverij het Noorderlicht

Het gedrag van kinderen begrijpen vanuit systemisch perspectief

Auteur: Ingrid Dykstra

Wanneer kinderen emotioneel of fysiek uit hun evenwicht raken en de samenwerking van de zintuigen moeilijker wordt, ontstaan er waarnemings – en ontwikkelings-stoornissen, ook wel ‘opvallend gedrag’ genoemd. Helder, invoelend en liefdevol maakt Ingrid Dykstra duidelijk, hoe deze kinderen vaak gebonden zijn aan een hier werkzaam familielot.

Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden laat ze zien, hoe zulke dynamieken aan het licht gebracht kunnen worden. Met behulp van psychomotorische oefeningen, familieopstellingen en een opvoeding waarin steun en grenzen gegeven worden, kunnen kinderen geholpen worden om hun verloren evenwicht weer te vinden. Familieopstellingen kunnen tevens de hele familie bevrijden uit generatie overschrijdende verstrikkingen.

Een rijk boek voor ouders, opvoeders en allen die met kinderen werken.

‘Met liefde voor alle betrokkenen, zowel voor het kind als voor de ouders, en met een diepgaande kennis en een schat aan rijke ervaring, lukt het Ingrid Dykstra om het kind en zijn ouders op een weg te voeren, die hen bevrijdt uit de ketenen van een vroeger familielot.’

ISBN 978-90-77290-06-4

om verkrijgbaar