Magnesium, de oplossing

Een kinderarts verklaart hoe het tekort aan magnesium zich ontwikkelt en waarom het zo vaak voorkomt (75% van de bevolking heeft een gebrek hieraan), wie het aangaat en waarom het dramatische gevolgen voor onze gezondheid kan hebben. Welke punten hebben depressie, hyperactiviteit, epilepsie,autisme en de ziekte van Alzheimer gemeen? Volgens dokter Mousain-Bosc: een abnormaal hoog magnesiumtekort.Deze kinderarts, tevens magnesiumspecialiste, vertelt hoe zij op een spectaculaire manier het dagelijks leven van hyperactieve, autistische, epileptische en spasmofiele kinderen heeft verbeterd met een behandeling op basis van magnesium, een “vergeten” mineraal, maar desondanks doeltreffender en veiliger in gebruik dan vele andere medicijnen.

Ontdek zelf in dit boek:

  • Welke ziekten behandeld kunnen worden met magnesium
  • Hoe men kan vermijden een hyperactief kind Ritalin® te geven
  • Welke voedingsmiddelen, rijk aan magnesium, ons van een goede gezondheid verzekeren
  • Welke vitamines en mineralen het rendement van magnesium verhogen
  • Welke speciale magnesiumproducten aan te bevelen zijn
  • Enkele smakelijke recepten voor de hele familie, rijk aan magnesium

Dit boek in een eenvoudige taal geschreven en gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke studies, is tevens een ontroerend verhaal over talrijke genezingen. Daardoor is het een bericht van hoop geworden voor vele families.

(NBD|Biblion recensie, E. Wannee-Immerzeel)

De Franse auteur (van oorsprong kinderarts) heeft ontdekt dat magnesiumtekort veel problemen geeft. Gevolgen kunnen bijvoorbeeld bij kinderen zijn: ADHD, autisme, epileptische en spasmofiele aanvallen, maar ook bij ouderen kan dit krampen, depressie, MS, Ziekte van Parkinson enzovoort veroorzaken of verergeren. Zij heeft veel congressen bezocht en een grondige studie van het onderwerp gemaakt. In dit boek worden na een inleiding de biochemische eigenschappen vermeld en per hoofdstuk de diverse ziekten die door het innemen van magnesium in veel gevallen te verbeteren of te genezen zijn. Verder is een serie recepten opgenomen met speciale aandacht voor magnesium. Tot slot is een woordenlijst opgenomen, advies welke vorm van magnesium gebruikt kan worden en een bibliografie. Het boek is voor de leek goed te begrijpen en toe te passen. Toch is het wel verstandig de preparaten in overleg met een arts of therapeut te gebruiken. Het boek is gesneden in de vorm van een hoofd: heel opvallend.