Mirthe is weer een vrolijk meisje

Als ik er nu aan terug denk, moet ik zeggen dat ik nog steeds onder de indruk ben. Ik had er vooraf geen voorstelling van gemaakt, dus wist ook niet wat ik kon verwachten.

Dag Marianne, hier mijn reactie na de thema opstelling die we gedaan hebben.

Ik vond het vooral heel bijzonder hoe mijn familieleden in de opstelling kwamen en hoe “makkelijk” (en tegelijkertijd indrukwekkend) het was om al die emoties te ervaren. Het heeft me erg veel inzicht gegeven.

Het was heel opvallend dat een dag of 3 na de thema opstelling er een grote verandering bij Mirthe te zien was. Mirthe was weer een vrolijk meisje dat lekker in haar vel zat. Naar mij toe liet ze ineens zien dat ze behoefte had aan een knuffel. Het was ook wel heel opvallend dat als ik mijn grens bij haar aangaf of als ik even boos op haar was geweest, ze tegen me zei: “Mirthel mama lief” (= Mirthe vindt mama lief).

Nu een tijd verder gaat het nog steeds heel goed. Het is heerlijk om te zien dat Mirthe zo vrolijk is. We genieten weer van elkaar.

Ik heb in de tussentijd een aantal mensen verteld over de opvoedopstelling. Ik heb gemerkt dat veel mensen hierin geinteresseerd zijn. Daarbij spreekt met name aan dat je de opstelling individueel met jou doet plus de “vloerbedekkingfiguranten”. (dus niet met andere mensen erbij, zoals dat vaak bij familieopstellingen gebeurd). En ook een goed gevoel dat we ons kind niet hoeven te belasten en ik dit zelf kan doen voor ons gezin.

Opvalleend vond ik trouwens dat toen ik mijn ouders over de opstelling vertelde, zij ook de emoties voelden die bij hun (en mijn broer) hoorden in de opstelling. Mijn vader omschreef het later als emoties van de ziel. Bijzonder hoe dat doorwerkt.

Nogmaals mijn dank voor jouw hulp hierbij!

Reactie van Chantal na een thema-opstelling