Hoe is het nu?

“De agressieve buien zijn bijna geheel verdwenen, en nu kunnen we met haar communiceren na het bezoek aan jullie.”

“het gaat nog steeds wat vooruit, vrolijk, creatief, ze zit op toneelles.”

“Ze kan nu ook slapen als het bijvoorbeeld regent. Ook geniet ze nu van het douchen, terwijl ze voor 10 september niet onder de douche durfde, al na 2 dagen ging ze blij onder de douche!”

“Buikpijnen van de kinderen zijn weg, driftbuien van K. zijn veel makkelijker om te draaien, en wat anderen ervan vinden doet mij niet zoveel meer.”

“Hij is weer erg aan het grenzen verkennen, maar hij heeft ook heel goede dagen (dagen waarop hij rustig en vrolijk speelt en kletst en zich gemakkelijk aan regels houdt)”

“A. gaat, uitzonderingen daar gelaten, een stuk makkelijk slapen en slaapt over het algemeen beter door. Ze is wel erg vroeg wakker, maar dat zijn veel kinderen. We merken dat ze erg gevoelig is voor stemmingen en dat ze (zoals Robert het omschreef) niet goed overweg kan met inconsequent gedrag.”

“I. is blijer, minder boos, ze slaat en knijpt niet meer en hangt weer lekker over m’n schouder. Wat een heerlijk mensje om om me heen te hebben.”

“Het is nu bijna 3 weken geleden dat wij bij jullie geweest zijn. Sindsdien zijn er binnen ons gezin een aantal dingen ten positieve veranderd. S. is een stuk rustiger, luistert beter en kan beter een “nee” accepteren. Hij gaat weer wat makkelijker zelf spelen. E.e.a. krijgen we ook bevestigd van onze gastouder, waar hij 1 dag in de week is, daar is hij meer ontspannen en vrolijker. “

“Het gesprek dat we hadden roept weer nieuwe vragen op, doordat het kort en intensief was en er dingen zijn besproken die eerst een plekje moeten krijgen voordat je er op door kunt vragen.”

“We zouden heel graag oudercoaching of iets dergelijks krijgen. We zitten soms nog met ons handen in het haar en willen graag begeleiding.”

“Wij zouden zeker mensen naar jullie door verwijzen als zij meer over hun kind te weten willen komen, en vooral hoe ermee om te gaan.”

“ Je wordt al snel een medisch circuit ingestuurd met pedagoog, psycholoog. Op een natuurlijke manier kun je ook veel informatie verkrijgen zonder dat het zwaar beladen wordt.”

“ We zijn erg enthousiast over de sessie en begeleiding.”

“Ik heb al doorverwezen omdat het vertrouwd voelt, rust geeft, je serieus genomen voelt, positief naar je kind en naar jou als ouder gekeken wordt waardoor je je niet veroordeeld voelt (aangezien je dat zelf al genoeg doet als het met je kind niet “gemiddeld” verloopt). Dit alles maakt het mogelijk om zelf tot stappen te komen om de opoeding te geven die nodig is, om jezelf te kunnen/mogen zijn en voor mij was het een begin in het hervinden van mijn zelfvertrouwen.”

Overige opmerkingen

“Ik denk nog vaak terug aan het bijzondere gesprek. Ik was heel verrast en verwonderd dat het mogelijk is dat zo’n duidelijk beeld te krijgen. Het heeft ons drieën zeker bewuster gemaakt. Alles bijeen heeft het mij diep geraakt. “

“Het gesprek zelf vond ik eigenlijk een vrij enerverende gebeurtenis. Ik heb daarna meteen alles wat ik had gehoord opgeschreven, een stuk of 6 kantjes. De eerste weken is het effect van zo’n gesprek wel het meest voelbaar, maar het heeft ook een blijvende verandering teweeg gebracht in mijn begrip voor R., en dus ook mijn geduld.”