Welke inzichten hebben jullie als ouders opgedaan?

“Het gesprek hebben wij als zeer prettig ervaren, omdat we veel tips hebben gekregen hoe er mee om te gaan, en dat niet alle kinderen makkelijk zijn. En vooral dat de opvoedboeken niet altijd gelijk hebben.

“We begrijpen nu beter waarom J. soms in paniek raakt bij veel prikkels.”

“Mooi was het dat mij duidelijk werd hoeveel Y. van ons weet en oppikt. Het is niet verwonderlijk dat Y. ‘s nachts e.e.a. gaat verwerken.”

“Het advies “stop met opvoeden” was voor mij een verlichting, ik ben me gaan realiseren dat ik niet altijd een oplossing of antwoord te hebben, er “zijn” is vaak al genoeg. Dit maakt het dagelijks leven wat eenvoudiger!”

“Wij hebben een heleboel om eens rustig naar te kijken. Ik ben echt met veel energie en een hoop ideeën weggegaan. In de loop van de week gaan we de ideeën maar eens op papier zetten met mogelijke acties daarachter. Dan kunnen we ook bepalen wat we met M. gaan bespreken en wat voor ons zelf blijft.”

“Wat het mij vooral heeft gebracht is dat we toch duidelijke handvatten hebben gekregen, maar ook dat ik nog bewuster naar haar zal luisteren. Laat maar zien hoe jij de wereld beleeft. “

“De sessie heeft ons ook wel aan het denken gezet hoe we zelf met emoties van o.a. boosheid en verdriet omgaan. Laten we onze schaduwkant nu wel of niet zien en als we die laten zien hoe doe je dat dan.”

“Ik heb steun gekregen voor mijn gevoel, dat hierdoor sterker is geworden én gebleven. Ik heb ook veel gehad aan de richtlijnen hoe ik met haar moeilijke gedrag om moet gaan, ook dat bevestigde eigenlijk wat ik intuïtief al dacht.”