Training: Ouderschap is vakmanschap!

De basis training voor ouders: word zelf een expert!

Voor iedere opvoeder die graag, extra, krachtige tools in handen willen hebben om hun kind beter te begrijpen en een warm en gelijkwaardig contact met ze te hebben; voor nu en in de toekomst.

Deze professionele NLP training kan prive aan jullie als echtpaar gegeven worden in mijn praktijk maar je kunt ook deelnemen aan een zestal avonden.

Okt. Nov. 2015 in Bilthoven: training van 6 avonden:

Trainers: Marianne Langemeijer en Ellen Koning

Dag: 6 dinsdag- avonden
Data: 6 , 13 en 27 okt. en 3, 10 en 17 nov.
GereedschapTijd: 19.30 -21.30 uur
Locatie: Bilthoven
Kosten: 285,- inclusief koffie en thee.
U ontvangt een uitgebreide syllabus.

Aanmelden: stuur een E-mail naar Ellen: info@crowncoaching.nl

Een warm en gelijkwaardig contact met kinderen.

Wil je als opvoeder graag, extra, krachtige tools in handen hebben om je kind, beter te begrijpen en een warm en gelijkwaardig contact mee te hebben; voor nu en in de toekomst. Volg dan de training ‘Ouderschap is vakmanschap!

Het uitgangspunt

Voorkomen is beter dan genezen: deze training zorgt er voor dat je een goed inzicht krijgt in waar opvoedingsvraagstukken mee te maken hebben en hoe je deze kunt aanpakken. Opvoeden wordt zo ontspannen! Het gaat hierbij niet om de inhoud maar om de vorm; je leert technieken om datgene mee te communiceren wat jullie als ouders zelf belangrijk vinden.

Iedere kind heeft een goede reden om zich op een bepaalde wijze te gedragen. Je krijgt inzicht in hoe je de achterliggende positieve intentie van, soms problematisch, gedrag kunt vinden. Duidelijk zal worden hoe het verschil in beleving van opvoeder en kind ontstaat. Hoe een andere wijze van communiceren tot gedragsveranderingen zal leiden. Je krijgt ook inzicht in jouw voorkeuren binnen de communicatie.

Ontspannen opvoeden is mogelijk

Overal waar communicatie, motivatie en gedragsveranderingen een rol spelen. Dus zeker ook belangrijk in het gezin! Je leert de elementen kennen die tot goede communicatie leiden, waardoor je in staat bent om elke boodschap naar je kind over te brengen en ook de boodschap van hen te begrijpen.

Normen en waarden
Deze training is gebaseerd op Neuro Linguistisch Programmeren; een professioneel systeem dat al veel gebruikt wordt in het onderwijs, het zakenleven en de (top)sport. Het mooie van NLP is dat het waardevrij is: je bepaalt als opvoeder zelf je normen en waarden. Hierover gaan we in de training niet in gesprek of in discussie.

Wat levert deze training je op?
Je krijgt inzicht in het proces, in hoe je communiceert en hoe je gedrag kunt veranderen. Wat je communiceert, bepaal je als opvoeder zelf.

Aan het eind van elke sessie ontvang je de besproken technieken en opdrachten op papier mee naar huis.

Resultaat: opvoedvraagstukken lossen zich op.

  • Je kunt je kinderen motiveren.
  • Je bent in staat je kinderen bij hun huiswerk te helpen je begrijpt hun leersystemen.
  • Je komt moeiteloos de pubertijd door met je pubers.
  • Je maakt soepel warm en diepgaand contact met je kinderen.
  • Je kinderen ‘luisteren’ naar je.
  • Je weet precies hoe je een boodschap moet overbrengen.
  • Je begrijpt de denkpatronen van je kind.
  • Je weet hoe je zelfvertrouwen bij je kind kunt opbouwen.
  • Minder ruzie en boosheid in het gezin

 

Ervaringen van deelnemers aan de training:

Wat ons betreft een basis voor iedere ouder:

“Na deze training zijn wij er wel van overtuigd dat er toch zoiets bestaat als een basis opleiding voor ouderschap. We waren blij dat je niet in discussie ging over normen en waarden. Je hebt ons duidelijk gemaakt hoe wij onze normen en waarden in ons gezin kunnen vormgeven en overbrengen. Met jouw NLP gereedschap kunnen wij nu dus zelf vormgeven aan zaken die wij belangrijk vinden. Dat maakt ons zelfstandig. Wat ons betreft een basis voor iedere ouder”.

M en H v. B.

Afstemmen op het ‘communicatie-kanaal’ van mijn kind.

“Heel vaak had ik het gevoel dat mijn kind niet naar me luisterde. Uit gedrag bleek dat ook zo. Ze deden gewoon niet wat ik vroeg”.

Nu begrijp ik, na de NLP training, dat het meer een communicatieprobleem was. Het is niet zo dat ze niet wilden doen wat ik vroeg maar dat ik het anders moest brengen. Ik moet eerst afstemmen op het ‘communicatiekanaal” van mijn kind. Pas als ik “ingeplugd” ben dan kan ik mijn boodschap oversturen. Echt een eyeopener.

Onze kinderen zijn nu 6 en 8 jaar. Ik ben blij dat ik voorbereid ben en heb nu al het gevoel dat ik ze veel beter kan helpen met huiswerkopdrachtjes. met dank, C.

De kinderen begrepen beter wat ik bedoelde.

“Jaren geleden heb ik de training gedaan. Toen waren mijn kinderen 5 en 6 jaar. Ons gezin werd veel harmonieuzer na de training. Ik werd minder boos. De kinderen begrepen beter wat ik bedoelde. Als ze onderling ruzie hadden kon ik dat goed begeleiden.

Kortom ik stond er als opvoeder stevig bij. Jij gaf ons heldere informatie en liet ons intensieve oefeningen doen, ook thuis. Mijn man kreeg steeds meer interesse omdat hij zag dat het gewoon werkte wat ik deed. Nu hebben we er heel veel plezier van bij onze pubers”.

Eigenlijk verbluffend simpel als je het weet, en het effect is groot.

“We hebben de training als zeer verhelderend en duidelijk ervaren. We struikelen nog wat over de terminologie hier en daar, vooral over het woord kinesthetisch. Maar we hebben nu wel veel praktisch gereedschap in handen.

Zo klein als ze zijn zien we nu al duidelijk de verschillende waarnemingssystemen die onze beide zoons hanteren. Dit beïnvloed hun leersysteem. Handig dat we dit al weten. Onze jongste is een echte puzzelaar. Ziet direct hoe iets zit. De oudste leert dingen door iets te doen, hij was er heel snel in om zijn veters te leren strikken bijvoorbeeld maar de oudste had hier weer veel moeite mee.

Nu begrijpen we hoe dit werkt. Wij weten nu precies hoe we contact met de kinderen kunnen maken door middel van ons taalgebruik.

Eigenlijk verbluffend simpel als je het weet, en het effect is groot. En onze dank is groot. Het maakt het gezinsleven toch een stuk makkelijker met deze kennis voorhanden als ouder”.
Fam. P.

 

Wil je meer informatie, neem dan gerust contact op.
Telefoon: 0342-462289
E-mail: info@kwaliteitsopvoeding.nl